Επιλέξτε τη γλώσσα σας

Η Ιστορία μας

Η Ιστορία των σύκων και του αγροτικού συνεταιρισμού Ταξιάρχη

1928
Η ιστορία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ταξιάρχη, ξεκινάει στη Βόρεια Εύβοια, σε ένα χωριό προσφύγων από τη Σμύρνη, και πιο συγκεκριμένα την περιοχή του Αϊδινίου. Το χωριό πήρε το όνομά του από την εικόνα του Ταξιάρχη που έφεραν μαζί τους οι κάτοικοι από την εκκλησία του παλιού τους χωριού, που ονομαζόταν Μουρσαλί.
1928
1932
Κατά την ίδρυσή του Συνεταιρισμού, η κύρια δραστηριότητα του ήταν η καλλιέργεια καπνού, η οποία γνώρισε μεγάλη επιτυχία και οδήγησε στην απόκτηση του βραβείου ποιότητας προϊόντων στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το 1932.
1932
1934
Αφουγκραζόμενος τις τάσεις της τότε εποχής, ο Αγροτικός Συναιτερισμός Ταξιάρχη εστιάζει τις δραστηριότητές του στην παραγωγή ξηρών και νωπών φρούτων και λαχανικών. Με σύμμαχο τις ευνοϊκές συνθήκες παραγωγής της περιοχής, τα νέα προϊόντα του συνεταιρισμού αναγνωρίζονται σύντομα για την υψηλή ποιότητα τους σε όλες τις περιοχές στην Ελλάδα.
1934
1984
Διατηρώντας την υψηλή ποιότητα της παραγωγής του και ακολουθώντας πιστά τις τυποποιημένες διαδικασίες παραγωγής και συσκευασίας, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ταξιάρχη κερδίζει και πάλι βραβείο για την ποιότητα των προϊόντων του από το Υπουργείο Γεωργίας το 1984.
1984
1986
Έχοντας πλέον συγκεντρώσει την απαραίτητη γνώση και έχοντας πλέον σαφή εικόνα των αναγκών της αγοράς, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ταξιάρχη επικεντρώνεται στην παραγωγή σύκων. Από τότε, ο Συνεταιρισμός ειδικεύεται στην καλλιέργεια συκεώνων που συνεχώς επεκτείνονται, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη της τοπικής κοινωνίας αλλά και την προτίμηση της ελληνικής και όχι μόνο αγοράς.
1986
2013
Το 2013 τα ξηρά σύκα ευβοίας του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ταξιάρχη αναγνωρίζονται πλέον ως προϊόν με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης, μια ιδιαίτερα σημαντική πιστοποίηση που δίνει ώθηση για περαιτέρω ανάπτυξη του προϊόντος.
2013
2023
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός συνεχίζει την επέκτασή του και δημιουργεί το πρώτο του διαδικτυακό κανάλι που στοχεύει στη περαιτέρω ανάπτυξη της δραστηριότητάς του, τόσο σε Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
2023