Επιλέξτε τη γλώσσα σας

Μαλακά μπισκότα με ξηρά σύκα Ταξιάρχη και κομμάτια σοκολάτας

Υλικά

για τον μπακλαβά:

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 200 γρ. αμύγδαλα
  • 200 γρ. καρύδια
  • 200 γρ. ξηρά σύκα Ταξιάρχη
  • 1 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • 350 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • Μοσχοκάρφια

Για το σιρόπι

  • 500 ml νερό
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. μέλι
  • 1 λεμόνι κομμένο στη μέση

Εκτέλεση

  • Μουλιάζουμε τα ξηρά σύκα ταξιάρχη με το κονιάκ.
  • Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και λίγο αλάτι μέχρι να γίνει κρέμα.
  • Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Αφήνουμε το μείγμα στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
  • Πλάθουμε το μείγμα σε μπάλες και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  • Πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού προαιρετικά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς κελσίου για 10 έως 12 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα στις άκρες.

Σημείωση από τον Σεφ
Σημαντική λεπτομέρεια. Αφήστε το μίγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά.