Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε τα ξηρά σύκα ταξιάρχη με το κονιάκ.
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και λίγο αλάτι μέχρι να γίνει κρέμα.
- Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Αφήνουμε το μείγμα στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
- Πλάθουμε το μείγμα σε μπάλες και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού προαιρετικά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς κελσίου για 10 έως 12 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα στις άκρες.
Σημείωση από τον Σεφ