Επιλέξτε τη γλώσσα σας

Μπάρες δημητριακών με ξηρά σύκα

Υλικά

  • 1 φλ. ξηρά σύκα Ταξιάρχη
  • 12 1/2 φλ. νιφάδες βρώμης
  • 3/4 φλ. βούτυρο
  • 13 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 2 κ.σ. τρίμμα καρύδας
  • 4 κ.σ. σταγόνες σοκολάτας, μαύρης και γάλακτος
  • Λίγη κανέλα

Εκτέλεση

Σε ένα ααντικολλητικό τιγάνι, ρίχνετε το βούτυρο τη ζάχαρη το μέλι και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτετε τις νιφάδες βρώμης, την καρύδα, την, κανέλα και τα ψιλοκομένα ξηρά σύκα Ταξιάρχη.
Στρώνετε σε ένα ταψί 20x20cm μια λαδόκολα και πασπαλίζετε την επιφάνεια με τις σταγόνες σοκολάτας.
Απλώνετε προσεκτικά το μείγμα, ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180c για 35 λεπτά περίπου.
Κόβετε το μείγμα. όσο είναι ακόμα ζεστό, σε μακρόστενα κομμάτια.