Επιλέξτε τη γλώσσα σας

Πυργάκια μελιτζάνας με τυρί, σύκα και ξηρούς καρπούς

Υλικά

  • 3-4 μελιτζάνες
  • 500 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • 330 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης ανάλατα
  • 10 αποξηραμένα σύκα Ταξιάρχη
  • 100 ml βινσάντο Σαντορίνης (γλυκό κρασί)
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • δυόσμο
  • θυμάρι
  • 1 ματσάκι φρέσκια ρόκα
  • βαλσάμικο ξύδι
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες και τις τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και φρέσκο θυμάρι και αφήνουμε τις μελιτζάνες να ψηθούν.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί.
Φτιάχνουμε τη μους του κατσικίσιου τυριού, χτυπώντας το τυρί στο μίξερ και προσθέτοντας τη σαντιγί σταδιακά.
Ψιλοκόβουμε τα ξηρά σύκα και τα αφήνουμε να μουλιάσουν στο βινσάντο.
Στην έτοιμη μους προσθέτουμε τα σύκα, αφού τα στραγγίξουμε, φρέσκο δυόσμο, ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού.
Στήνουμε σε πυργάκια με στρώσεις μελιτζάνας και μους κατσικίσιου τυριού, ενώ στο τέλος διακοσμούμε με βαλσάμικο ξύδι, ρόκα, φιστίκια και ψιλοκομμένα σύκα.