Επιλέξτε τη γλώσσα σας

Η Συσκευασία των Αποξηραμένων Σύκων

Έχοντας πάντα ως προτεραιότητα τον καταναλωτή αλλά και τον μεταπωλητή, σε έναν χώρο με εξοπλισμό που πληροί πλήρως όλες τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου συσκευαστηρίου, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ταξιάρχη, μέσα από την εμπειρία ετών, έχει υιοθετήσει μια συγκεκριμένη διαδικασία συσκευασίας των σύκων Ευβοίας, η οποία διασφαλίζει την υψηλή ποιότητα των προϊόντων μας.

Η Διαδικασία Τυποποίησης

των Ξηρών Σύκων αποτελείται από τα εξής βήματα:

 1. 01 Παραλαβή
 2. 02 Απεντόμωση
 3. 03 Πλύσιμο - Αφύγρανση
 4. 04 Ποιοτικός έλεγχος
 5. 05 Συσκευασία
 6. 06 Παλετοποίηση
Παραλαβή σύκων

Παραλαβή

Αρχικά, τα σύκα,τα μεταφέρουν οι παραγωγοί, μεταφέρονται στο κτίριο παραλαβής,. Εκεί, πραγματοποιείται μία πρώτη διαλογή μεγέθους και ποιότητας, προτού ξεκινήσει η διαδικασία συσκευασίας. Το συγκεκριμένο κτίριο βρίσκεται στην Ιστιαία, και πιο συγκεκριμένα στον επαρχιακό δρόμο Ιστιαίας - Αιδηψού, διευκολύνοντας έτσι την πρόσβαση για όλους τους παραγωγούς της περιοχής.
Σύκα σε κλούβες, προς απεντόμωση

Απεντόμωση

Αφού γίνει η παραλαβή, ακολουθεί η απεντόμωση των σύκων, η οποία ακολουθεί όλους τους κανόνες, σύμφωνα πάντα με εγκεκριμένες από το υπουργείο διαδικασίες και προϊόντα. Με τον τρόπο αυτό, επιτυγχάνεται η εξάλειψη τυχόν μικροοργανισμών, προφυλάσσοντας την ποιότητα των σύκων Ευβοίας.
Μηχάνημα πλύσης και αφύγρανσης των ξηρών σύκων

Επεξεργασία

Με το πέρας της απεντόμωσης, τα σύκα μεταφέρονται και η διαδικασία συνεχίζεται στα ειδικά πλυντήρια στο συσκευαστήριο του Συνεταιρισμού, όπου τα σύκα πλένονται στους 60-65 βαθμούς, έτσι ώστε να απομακρυνθούν τυχόν υπολείμματα χώματος πριν την αφύγρανση και να διασφαλιστεί έτσι η καλύτερη δυνατή ποιότητά τους.
Συσκευασία & Παλετοποίηση αποξηραμένων σύκων

Συσκευασία - Παλετοποίηση

Τελευταίο βήμα αποτελεί η συσκευασία των αποξηραμένων σύκων Ευβοίας, κατά την οποία, τηρώντας όλους τους κανόνες υγιεινής, γίνεται προσεκτική διαλογή μόνο των σύκων με την καλύτερη ποιότητα και τέλος η παλετοποίηση ώστε να είναι έτοιμα για φόρτωση και αποστολή.

Είδη συσκευασίας

Τα αποξηραμένα σύκα Ευβοίας του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ταξιάρχη διατίθενται σε πολλαπλές συσκευασίες, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες όλων των πελατών μας.

Σήμερα, μπορείτε να βρείτε τα ξηρά σύκα μας τόσο σε πακέτα των 250 και 500 γραμμαρίων, όσο και σε σακουλάκια των 300 γραμμαρίων. Οι συγκεκριμένες συσκευασίες έχουν επιλεχθεί καθώς είναι ιδανικές για πώληση σε σούπερ μάρκετ, καταστήματα παραδοσιακών προϊόντων αλλά και για mini-bar ξενοδοχείων.

Πέρα από τις προαναφερθείσες, συσκευάζουμε τα ξηρά σύκα και σε μεγαλύτερες συσκευασίες. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει η κασετίνα των 2 και 3 κιλών σε σειρά, το κιβώτιο των 5 κιλών σε σειρά και χύμα, αλλά και το κιβώτιο των 10 κιλών χύμα. Αυτές οι συσκευασίες δεν προορίζονται για μεταπώληση, αλλά είναι εξαιρετικά χρήσιμες για εστιατόρια ή και ζαχαροπλαστεία.

Τυποποιημένες Συσκευασίες

  Ιδιωτική Ετικέτα

  Τα αποξηραμένα σύκα Ευβοίας του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ταξιάρχη διατίθενται σε πολλαπλές συσκευασίες, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες όλων των πελατών μας.

  Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ταξιάρχη σας δίνει τη δυνατότητα να εμπορεύεστε τα Ξηρά Σύκα μας με τη δική σας ιδιωτική ετικέτα, καθώς μπορούμε να σας παρέχουμε εκτυπωμένες κάρτες, κούτες ή έτοιμο ρολό για σακουλάκια με το λογότυπο και το branding της εταιρείας σας.

  Η ιδιωτική Ετικέτα καθιστά τα Σύκα ιδανικά για:
  • Goodbye Gifts σε Ξενοδοχεία
  • Μεταπώληση από μικρούς Έμπορες
  • Πώληση σε Boutique Μαγαζιά με δικό τους branding

  Εικόνες από το συσκευαστήριο και τη διδικασία συσκευασίας